IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венецуела затвори за неопределено време границата с Колумбия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви извънредно положение в част от пограничния регион

14:34 | 22.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Венецуела затвори за неопределено време границата с Колумбия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро затвори за неопределено време границата на страната с Колумбия и обяви извънредно положение в част от пограничния регион, предава ТВ Bulgaria On Air.

Напрежението по 2 200-километровата граница, гъмжаща от бунтовници и контрабандисти, е високо и почти вкара двете страни във война през 2008 г.

По думите на президента на Венецуела Николас Мадуро, двама мъже на мотор са нападнали войници, участващи в операции срещу контрабандата през границата. Трима войници и един цивилен са ранени при атаката в щата Тачира. Един от военнослужещите е в тежко състояние.

„Като част от мерките за възстановяване на реда, спокойствието и законността, обявявам извънредно положение“, заяви Мадуро.

Той не обясни обхвата на мярката, но изрази мнение, че тя ще ускори борбата срещу паравоенните групировки и контрабандистите в пограничната зона.

Венецуела има и сериозни икономически проблеми. Заради спада в цените на горивата, които са основен източник на приходи за икономиката, страната е на ръба на фалита.

По време на последното си обръщение към нацията за състоянието на страната, президентът Николас Мадуро призна, че ниските цени на петрола на международните пазари са нанесли тежък удар върху неговите икономически планове, но в типично негов стил се опита да вдъхне надежда на своите сънародници: „Господ ще ни помогне!“.

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още