IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"АФ-ЕМГ Консулт" ще извърши предпроектното проучване за хъб "Балкан"

Обединението предлага 2,32 млн. лева без ДДС, за да извърши проучванията за един от най-мащабните проекти на управляващите

08:21 | 18.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Схемата на хъб &quot;Балкан&quot;. <em>Графика: Министерски съвет</em></p>

Схемата на хъб "Балкан". Графика: Министерски съвет

Компанията "АФ-ЕМГ Консулт" беше избрана да извърши предпроектното проучване за газовия хъб "Балкан", става ясно от публикуваната на сайта на "Булгартрансгаз" документация. Процедурата по избор на изпълнител беше публикувана в края на септември.

От докладите на работната група е видно, че в "Булгартрансгаз" са получени 9 оферти, като част от участниците са отстранени в различен етап заради нарушения или оферти, които не отговарят на заявлението. Така в крайна сметка от работната група са класирани пет оферти.

С най-много точки и на първо място е избраният участник - "АФ-ЕМГ", който е предложил цена за изпълнение на проекта от 2,32 млн. лева (без ДДС). Прогнозната стойност в обществената поръчка беше в размер на 1,8 млн. евро.

В компанията участват швейцарската "АФ Консулт" и "ЕМГ Консулт" с управители Емил Мерджанов и Михаил Генов, е видно от доклада на работната група по процедурата.

На второ място работната група е класирала консорциума между "Трактебел Инженеринг", PwC България и "България Инженеринг", чиято оферта е за 1,9 млн. лева. Консорциумът е предложил най-ниската цена и е трябвало да докаже своите изчисления пред комисията.

Третият класиран кандидат е "Химкомплект Балкан" с оферта за 2,12 млн. лева.

На четвърто и пето място са обединението "Газов хъб "Балкан" и ПСЕ Инженеринг с оферти за съответно 2,5 млн. лева и 1,39 млн. евро.

От надпреварата отпадат Euroil Industrial and Trade, обединение между Roland Berger GmbH и Uniper Technologies, както и "Риск-ИСС" и "Газтек - МГУ".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още