Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

"Булгартрансгаз" дава 1,8 млн. евро за предпроектното проучване за газовия хъб

Обявата за обществената поръчка за проекта е публикувана и в Официалния вестник на Европейския съюз

"Булгартрансгаз" дава 1,8 млн. евро за предпроектното проучване за газовия хъб

Схема на газовия хъб "Балкан". Графика: Министерски съвет

Прогнозната стойност на предпроектното проучване за газовия хъб "Балкан" е 1,8 млн. евро (без ДДС), става ясно от публичната обява за обществена поръчка на "Булгартрансгаз". Обявата е публикувана и в Официалния вестник на Европейския съюз.

Оферти за участие в търга се приемат до 1 ноември 2017 година. Срокът за извършване на специфичните дейности по проекта е 170 дни. 

Още по темата

Срещу предвидената сума участниците ще трябва да направят анализ на целевите пазари, оценка на търсенето на газ и сценариите за доставката му. Част от задълженията е и да бъде изготвена пътна карта за изпълнението на проекта.

Сред изискванията към кандидатите е записано, че те трябва да имат "сходна дейност" с обявената в обществената поръчка. Това означава, че компаниите, които искат да участват в дейностите по проучване на газовия хъб, трябва да покажат, че са работили по инвестиционен проект за изграждане на линеен обект с дължина не по-малка от 30 километра и диаметър поне 500 мм.

Участниците трябва да покажат проекти, одобрени от получателите или получили разрешително за строеж. 

По отношение на финансовите изисквания участниците трябва да покажат оборот за последните три години от общо поне 7 млн. лева.

Средствата за провеждането на обществената поръчка идват от бюджета на газопреносното дружество, както и от европейската схема "Свързана Европа".

От публикуваната обява става ясно, че основният фактор при вземане на решение за избор на изпълнител ще бъде цената, а на следващо място - времето за изпълнение. 

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
БЕХ можел да изпадне във финансов колапс заради смяната на ръководството