IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може да получаваме по 350 млн. евро годишно за земеделие след 2007 г.

12:56 | 02.12.03 г.
Автор - снимка
Създател
Може да получаваме по 350 млн. евро годишно за земеделие след 2007 г.
България преговаря с Европейския съюз (ЕС), след присъединяването ни през 2007 г. да получаваме по 350 млн. евро годишно преки субсидии за развитието на селските райони.

Това съобщи министърът на земеделието Мехмед Дикме, цитиран от Дарик радио пред представители на общините на семинар за възможностите им да кандидатстват по предприсъединителната програма САПАРД на ЕС, която действа до приемането ни в съюза.

Дикме прикани общините да готвят проекти за финансиране по САПАРД отсега, за да могат след присъединяването ни към ЕС успешно да усвояват субсидиите от съюза.

Земеделският министър напомни, че една от действащите мерки по програма САПАРД предвижда 50 % финансиране на селски проекти за строителство на пътища, ВиК-инфраструктура и др. За такива дейности, през следващите три години са предвидени общо 138 млн. лв.

След като агенция САПАРД одобри проектите, общините ще имат възможност да получат безлихвени заеми от министерството на финансите, за да могат да изпълнят проектите, съобщи още министърът на земеделието. Той подчерта обаче, че тези кредити няма да могат да се опрощават.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още