IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийска компания планира създаване на бизнес инкубатор у нас

14:30 | 23.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
Австралийска компания планира създаване на бизнес инкубатор у нас
Австралийската компания TCG Group of Companies е включила България в инвестиционните си планове и проучва възможностите за създаване на технологичен бизнес инкубатор в София. Това заяви директорът й Питър Фриц след разговорите си с вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева, съобщиха от Министерство на икономиката.

“Това, което предлага австралийската компания, е нов подход за прилагане на информационните технологии в различните отрасли на икономиката, който има за цел повишаване както на производителността, така и на конкурентоспособността на предприятията. Става дума за хоризонтално приложение на информационните и комуникационните технологии, което според мен е много важно за развитието на сектора”, заяви министър Шулева.

В момента компанията прави проучване в кои сектори би могъл да се приложи този модел, като интерес представляват енергетиката, образованието, здравеопазването и земеделието.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още