IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В една сделка бяха купени всички 150 хил. права на най-новото АДСИЦ

Срещу закупените 150 хил. права ще могат да се запишат 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

09:34 | 14.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
В една сделка бяха купени всички 150 хил. права на най-новото АДСИЦ
При условията на закрит аукцион клиент на ИП София интернешънъл секюритиз АД закупи всички предложени на търга 150 000 права за участие в увеличението на капитала на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ по време на вчерашната борсова сесия на БФБ-София. Цената на едно право е 51 ст., като тези средства ще постъпят в касите на дружеството, което е учредено с капитал 500 хил. лв.

Срещу закупените 150 хил. права ще могат да се запишат 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Увеличението на капитала със 150 хил. aкции, или 30% от учредителния капитал, е задължително според Закона за дружествата със специална инвестиционна цел и целта му е да осигури възможност на индивидуални инвеститори да станат акционери в дружеството.

Крайна дата за плащане на дяловите вноски и записване на акции от увеличението е 26 май 2005 г.

На 23 март Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Акционери в дружество са три юридически лица, сред които са ИД Надежда с 40% и София интернешънъл секюритиз АД с около 4%, както и 12 физически лица.

Това е шестото лицензирано дружество със специална инвестиционна цел. Останалите пет са Ти Би АЙ - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ти Би Ай и БАК), Капитал Директ - 1 АДСИЦ (за секюритизация на вземания, учредено от Българо-американски инвестиционен фонд /БАИФ/ и Българо-американска кредитна банка /БАКБ/), Колос-1 АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ви Веста холдинг), БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БенчМарк Финанс), и И Ар Джи Капитал1 АДСИЦ ( за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БАИФ).

Още три дружества са заявили желание да придобият статут на дружество със специална инвестиционна цел, като и трите са за инвестиции в недвижими имоти.

Едното е от Актив Пропъртис АДСИЦ с институционален инвеститор ИД Адванс Инвест АД, другото Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ с институционален инвеститор ХД Пътища и третото е Европейски югоизточен фонд имоти, което ще се учреди от банка Запад-Изток.

Дружествата със специална инвестиционна цел са длъжни да разпределят 90% от печалбата си като дивидент.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още