IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция продължава с ремонтите на виадуктите по "Хемус"

От днес ще има ограничения в движението при 41-ви км на магистралата, където преди Великден бяха открити големи дупки

10:55 | 13.06.16 г.
<p>
	Ремонтите на виадуктите по &quot;Хемус&quot; продължават. <em>Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;, архив</em></p>

Ремонтите на виадуктите по "Хемус" продължават. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура", архив

И през това лято трафикът по магистрала “Хемус” ще се затруднява от ремонти. След като през май започна ремонт на второто платно на виадукта “Елешница”, от днес започват и ремонтните дейности на виадуктите при 41-я км на магистралата, между тунелите “Ечемишка”  и “Топли дол”, съобщават от Агенцията “Пътна инфраструктура”.

Съоръженията не са ремонтирани, откакто са пуснати в експлоатация.

От Агенцията припомнят, че точно преди Великден беше установена повреда във връхната конструкция на виадуктите между тунелите “Ечемишка”  и “Топли дол”, заради което се наложиха ограничения в движението по магистралата.

Едното съоръжение е с дължина 120 м, а другото – 160 м. Предвижда се премахване на съществуващата асфалтобетонова настилка, ремонт на пътната плоча, подмяна на дилатационните фуги, нова хидроизолация, възстановяване на асфалтовите пластове, подобряване на отводняването, нови ограничителни системи, тротоари и т. н.

От 2014 г. текат ремонти на виадуктите по магистрала “Хемус”. Предстоят и ремонти на няколко тунела по магистралата, които също са в лошо състояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още