IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕK даде положителна оценка на спортната ни стратегия

Oборудването на допинг лаборатория в съответствие със световните изисквания е един от приоритетите в новата ни спортна политика

09:27 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕK даде положителна оценка на спортната ни стратегия

Европейската комисия даде положителна оценка на разработената от екипа на министър Свилен Нейков стратегия за развитието на българския спорт за периода 2010 – 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба. Страната ни е една от първите държави на Стария континент, предоставила за одобрение такава дългосрочна програма.

Сред главните приоритети на програмата попадат осигуряването на възможности за практикуване на двигателна активност, социален туризъм, развитието на ученическия спорт и спорта за високи постижения като средство за повишаване престижа на нацията.

Реконструкцията и модернизирането на базите, привеждането им към международните стандарти на Европейския съюз, оборудването на допинг лаборатория в съответствие с изискванията на Световната антидопингова агенция, изграждането на нови спортни обекти и съоръжения са също сред акцентите в новата спортна политика на България.

Във връзка с реализирането на идеята за данъчни облекчения в спорта Свилен Нейков ще се срещне с министъра на финансите Симеон Дянков за уточняване на начините за данъчни облекчения на фирмите, които рекламират в спорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още