IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс Румъния очаква да започне да отчита печалба през 2010 г.

За това ще помогне планираната покупка на голям автодилър със силни продажби в Букурещ

16:39 | 14.10.09 г.
Евроинс Румъния очаква да започне да отчита печалба през 2010 г.

Очаквам през 2010 г. Евроинс Румъния да започне да печели, заяви по време на среща с инвеститорите на Еврохолд България Кирил Бошов, председател на Управителния съвет на холдинга. Евроинс Румъния е част от структурата на Еврохолд.

По думите на Бошов в момента единственият печеливш в Румъния е Алианц поради изключителното си сътрудничество с най-големия автомобилен дилър в страната.

В момента Евроинс Румъния има доста добро съотношение на загубата спрямо премийния си приход в сравнение с това на конкурентите, смята Бошов. В Румъния за съжаление има доста по-голяма щетимост от България, основно поради по-високата цена на сервизните услуги, затова е важно да завършим сделката за автомобилния дилър в Румъния, заяви той.

За въпросната сделка Бошов обяви по-рано по време на срещата – планира се закупуване на автодилър в северната ни съседка с 3800 продадени автомобила през 2008 г.

„Дилърът е с огромен капацитет в Букурещ, където е 60% от бизнеса ни, и се надяваме на 30% намаление на средния разход по щетите, което ще доведе до добра печалба и за застрахователя, и за дилъра. За съжаление в момента румънските автодилъри завишават цените на сервизните услуги, за да неутрализират ефекта от намалените продажби“, каза Бошов.

За 2010 г. очаквам между 5% спад и 10% ръст на автомобилния пазар у нас, заяви от своя страна Асен Асенов, ръководител на автомобилното направление в холдинга.

Още от срещата с инвеститорите:

Еврохолд очаква 8,4 млн. лв. печалба за 2009 г.

Еврохолд очаква продажбата на Етропал до края на 2010 г.

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Формопласт АД(FORM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още