IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд не постигна споразумение за покупка на автосервиз в Букурещ

В началото на февруари 2010 г. румънският Ziarul Financiar оповести, че сделката е одобрена в края на януари и предстои да бъде финализирана

17:36 | 19.04.10 г.
Еврохолд не постигна споразумение за покупка на автосервиз в Букурещ

"Оттегляме се от придобиването на букурещкия сервиз Otopeni, защото не успяхме да постигнем споразумение", е казал Кирил Бошов, председател на управителния съвет на Еврохолд България, пред румънския сайт Ziarul Financiar.

В началото на февруари 2010 г. румънският Ziarul Financiar оповести, че сделката с Еврохолд е одобрена в края на януари и предстои да бъде финализирана.

Румънската IPSO Automobile, която е един от най-старите търговци на Рено-Дачия, продаде сервиза си Otopeni в Букурещ на израелската Sixt New Kopel, а шоурумът в Плоещ е продаден на дилъра Serus Renault-Nissan, който е най-големият дилър в Букурещ с 22 млн. евро оборот за 2009 г.

Автосервизът Otopeni е продаден за 6 млн. евро, а според източници на Ziarul Financiar шоурумът е продаден за 2 млн. евро. Купувачът на шоурума в Плоещ е обещал да инвестира 3 млн. евро в подобрения. Досега Serus Renault-Nissan са предлагали само Renault и Nissan и със сделката се сдобиват с нова марка - Dacia.

IPSO Automobile е собственост на френската група Bergerat Monneyeur и е основана през 1991 г. Закупените сервиз в Букурещ и шоурум в Плоещ са открити през 2006 г. след инвестиция от 5 млн. евро.

На годишната среща на Еврохолд България, проведена през октомври 2009 г., беше анонсирано, че предстои покупката на дилър с голям сервиз в Букурещ, като целта на Еврохолд България е собственият сервиз да обслужва клиенти на застрахователната компания Евроинс Румъния и така да намали разходите за щети.

За последните 12 месеца акциите на Еврохолд поскъпват с 11,48% до 1,282 лв. за акция и 80,1 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Еврохолд България АД - падежирани облигации(4EHA)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още