IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие във Великобритания записа първото си подобрение от седем месеца

Цялостните нагласи относно личните финанси сред домакинствата продължават да са мрачни, показа проучване

12:07 | 10.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Потребителското доверие във Великобритания се е подобрило за пръв път от седем месеца насам през юли, което е възможно отражение от представянето на мерки за подкрепа за домакинствата с по-ниски доходи, пише Ройтерс.

Проучване на YouGov и на консултантската компания Cebr показа, че потребителското доверие е нараснало с 2 пункта през юли, което е първото движение в посока нагоре от ноември насам.

Проучването е проведено преди заседанието на Английската централна банка (АЦБ) от миналата седмица. Тогава регулаторът предупреди, че британската икономика ще навлезе в дълга рецесия през четвъртото тримесечие на тази година, когато се очаква инфлацията да надмине 13 на сто.

Първият транш на еднократната държавна помощ в размер на 787 долара до милиони домакинства с ниски доходи продължи през юли, което според съставителите на проучването може да е спомогнало за подобрението в нагласите. Въпреки това цялостното настроение относно личните финанси е останало мрачно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още