IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активността във фабриките в щата Ню Йорк намалява за трети пореден месец през октомври

Производителите в региона са песимистично настроени за бизнес уловията в началото на следващата година

17:02 | 17.10.22 г.
Снимка: Craig Hudson/Bloomberg
Снимка: Craig Hudson/Bloomberg

Измерител на активността в производството в щата Ню Йорк се сви за трети пореден месец през октомври, тъй като по-голям дял от фабриките са песимистично настроени относно бизнес условията в началото на 2023 г., пише Bloomberg.

Индексът на общите бизнес условия на клона на Федералния резерв в Ню Йорк е намалял с близо 8 пункта до минус 9,1 пункта през октомври. Резултат под нулата е равносилен на свиване на показателя. Медианните прогнози в анкета сред икономисти на медията бяха за минус 4,3 пункта.

Индексът на банката за новите поръчки е останал без промяна спрямо предходния месец на ниво от 3,7 пункта, или леко над нулевото равнище. В същото време измерител на доставките е записал спад от около 20 пункта до минус 0,3 пункта.

Данните сочат още, че индексът за бизнес условията е намалял с 10 пункта до минус 1,8 пункта, като това е било второто най-ниско ниво на индекса от 2009 г. насам - знак, че настроенията сред производителите в щата остават мрачни. Близо 36 на сто от респодентите в проучването на Фед очакват общите бизнес условия да се влошат през следващите шест месеца.

Проучването е проведено в периода 3-11 октомври. Докладът е първият сред няколкото такива на клонове на Фед, които предстои да бъдат публикувани в следващите седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 17.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още