IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се печели доверието на младите избиратели?

Нужно е „спиране на лъжите“ и работеща промяна, посочва Евстати Павлов от студентското сдружение "Его Политико"

17:16 | 19.07.22 г. 1
Как се печели доверието на младите избиратели?

Липсата на изградени и честни лидери в политиката е един от най-наболелите проблеми, а младите избиратели са разочаровани от отсъствието на работещи алтернативи на досегашната система. Това коментира Евстати Павлов от студентското сдружение "Его Политико" в ефира на „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Организацията „Его Политико“ има за цел овластяване на младите хора, интегрирането им в политическата и обществена среда, организиране на срещи с представители на различни институции.

Според госта шансът за предсрочни избори сега е много голям и за да се спечели доверието на младите избиратели, е нужно „спиране на лъжите“ и истинска, работеща промяна. По негови думи много млади хора емигрират заради лошите условия, които им се предоставят в началото на кариерата.

„В България има йерархия на компетенциите и е хубаво, че се набляга на това за разлика от някои западни страни, където вече се избират хора според раса, пол и други критерии. Не смятам, че някой ни е длъжен само защото сме млади. Но в същото време в България един завършил специалист в сфера като правото трябва да работи години наред за много ниско заплащане и то секретарска работа. При такава система много млади хора не получават възможност да практикуват професията си и това ги тласка към чужбина“, казва той.

Павлов смята, че има голям проблем с узурпирането на дадени постове от хора, които не ги пускат. Това затруднява пазара на труда и не дава реални възможности на истински компетентните хора.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
testmest456
преди 1 година
трудно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още