IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрей Ковачев: Евроинституциите очакват най-накрая България да има правителство

Някои партии се държат сякаш са в предизборен период, смята евродепутатът

10:31 | 29.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка:  БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ
Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Европейските институции очакват най-накрая България да има правителство, което да взима легитимни решения, и политическите партии да не се държат като в предизборен период. Това каза евродепутатът от Европейската народна партия (ЕНП) Андрей Ковачев в ефира на bTV, цитиран от БГНЕС.

По думите му някои от лидерите се намират все още в предизборна кампания и смятат, че трябва да се подготвят за следващите парламентарни избори. Ковачев даде пример с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. „Те са заложници на това, че част от техния електорат не желае да има правителство с ГЕРБ. Съответно се държат като в предизборна ситуация. Трябва обаче да се преодолее това, което ни задържа назад“, смята евродепутатът.

„Трябва това его да бъде преодоляно и България да има стабилно правителство, което да работи за българските граждани“, допълни той.

Относно присъединяването ни към Шенгенското пространство Ковачев припомни, че от 11 години Европейският парламент и Европейската комисия са дали своята оценка, че България и Румъния са готови. Проблемът обаче с отпора на Нидерландия остава. „Много е тъжно, когато 11 години една държава - Нидерландия - прави този проблем, който за мен е необоснован“, каза Ковачев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 29.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още