IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джо Байдън се реши да се кандидатира за втори мандат

След посещението си в Ирландия той вижда оптимизъм относно нещата, които могат да бъдат свършени

10:18 | 15.04.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Sarah Silbiger/Bloomberg
Снимка: Sarah Silbiger/Bloomberg

Американският президент Джо Байдън съобщи в края на своята визита в Ирландия, че е решил да се кандидатира за втори мандат и "скоро" ще обяви това официално, пише Ройтерс. Именно посещението в Ирландия е предизвикало оптимизъм у 80-годишния Байдън относно нещата, които могат да бъдат свършени, стана ясно от коментара му.

В момента Байдън е един най-възрастните световни лидери. Той често намеква, че може да опита да се бори да продължи да управлява САЩ още четири години, но засега няма официално заявление за това.

При това положение има много голяма вероятност изборите в края на 2024 година да повторят битката от 2020 година. Доналд Тръмп също вече заяви своето желание отново да участва в изборите за президент. Срещу него бяха повдигнати обвинения за криминални престъпления, но това не е пречка да се кандидатира за президент.

Едни от вероятните кандидати на републиканците - 59-годишният Майк Помпео, който беше държавен секретар в правителството на Доналд Тръмп, официално съобщи, че по лични причини няма да се кандидатира за президент през 2024 година.

Ако Байдън се кандидатира официално се очаква кампанията му да премине под мотото да довърши започнатото, коментира Ройтерс.

Най-големият риск за демократите при положение, че Джо Байдън продължи да управлява, е неговата възраст - той би бил на 86-години в края на втория си мандат, или девет години над средната продължителност на живота на мъжете в САЩ.

След медицинските прегледи през февруари лекарският екип в Белия дом определиха физическото състояние на Байдън като "готово за служба". Психически той също е в състояние да извършва своите задължения, категорични са лекарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 15.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 4
wart
преди 1 година
О Джо ! Ако спечелиш Джо !--то със сигурност човечеството ще се самоунищожи . Джо ти си най- Великият Президент даже " бащите на нациите" не са извършили толкова престъпления колкото ти в тая престъпна страна наречена Америка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
evlogi
преди 1 година
Ако републиканците успеят да се отърват от Тръмп, задачата им ще бъде лесна.Всеки техен кандидат, с изключение на Тръмп, с лекота ще надвие Байдън
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 5
baba_meca
преди 1 година
Живите мъртви 2
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още