fallback

Прокуратурата поиска свалянето на имунитета на Бойко Борисов

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление – пране на пари

19:51 | 30.05.23 г. 6
Автор - снимка
Създател

Софийска градска прокуратура е предложила на главния прокурор да внесе искане до Народното събрание за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу бившия премиер Бойко Борисов. Това се казва в съобщение на сайта на прокуратурата.

Оттам става ясно, че предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление – пране на пари.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, се казва на сайта на прокуратурата.

На 25 май лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан в Софийската градска прокуратура по делото, известно като „Барселонагейт“, и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт, припомня БТА.

Няколко дни по-рано, на 22 май, от прокуратурата съобщиха, че по делото „Барселонагейт” продължават преводи на предоставени от компетентните органи на други държави огромен обем документи, въз основа на които предстои назначаване на съдебно-счетоводна експертиза и провеждане на допълнителни разпити на редица свидетели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:07 | 30.05.23 г.
fallback
Още от Политика виж още