IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дмитрий Песков се появи след триседмична пауза

Радвам се да ви видя след кратката почивка, каза говорителят на Кремъл пред журналисти, но без да дава повече подробности за отсъствието си

19:12 | 25.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново е на линия и отговаря на въпроси на журналисти в Москва. От началото на войната брифингите в Кремъл станаха почти ежедневни, но последният, който даде Песков, беше на 4 август. След това той говори пред ТАСС на 6 август, за да обясни скандален коментар, направен пред The New York Times.

Изданието публикува обширен материал за настроенията в Русия относно войната в Украйна. Говорителят на Кремъл коментира отделно предстоящите президентски избори в страната с думите, че те са само "скъпа бюрокрация".

След това Песков изчезна, според коментари в Русия - просто в дълъг отпуск, но без да предупреди гилдията. Сега преди началото на първия брифинг в Кремъл от три седмици той заяви само, че"се радва да приветства всички след кратка почивка", пише ТАСС. 

Основните теми на срещата с журналистите беше поканата за президента Владимир Путин за участие на заседанието на Г-20, която вероятно ще бъде отхвърлена заради натоварен трафик, самолетната катастрофа, при която загина Евгений Пригожин и атаките с дронове в Русия.

Пригожин скоро не се е срещал с Путин в Кремъл, каза Песков, а колкото до дроновете той допълни, че целта на "специалната военна операция" на Русия цели да "елиминира такива терористични заплахи в бъдеще".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 25.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още