IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EY и denkstatt се сливат в една от най-големите консултантски компании в ESG областта

denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt

19:44 | 23.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: EY denkstatt
Снимка: EY denkstatt

EY и denkstatt се обединяват и създават една от най-големите консултантски и одитни компании по въпросите на ESG и устойчивостта в България, съобщиха от компаниите.

Австрийската група denkstatt, част от която е българският офис, става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия с общо 170 служители и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt.

Професионалистите от denkstatt ще допълнят вече съществуващата експертиза и услуги на ЕY в сферата на ESG във всяко едно от нейните направления: одит, данъци и право, стратегия и сделки.

Работните екипи ще бъдат мултидисциплинарни и ще се сформират в зависимост от конкретната нужда на клиента, предоставяйки персонализирани услуги и решения. Те ще включват данъчни, правни, бизнес и одит консултанти в един екип експерти по управление на околната среда и ресурсите, климатични моделирания, управление на корпоративния въглероден отпечатък, ESG отчетност и опазване на биоразнообразието.

Групата denkstatt е основана във Виена през 1993 г. и предлага консултантски услуги в областта на устойчивостта на австрийския и европейския пазар с около 170 служители и офиси в пет страни.

EY предоставя решения в същата област вече почти 20 години. През 2021 г. портфейлът от услуги за устойчивост е значително разширен с услуги като стратегия, данъци, сливания и придобивания, субсидии, както и с консултации по прилагане на европейската таксономия. Всички тези услуги на EY и denkstatt сега ще бъдат обединени под шапката на EY Sustainability.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 23.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

Финанси виж още