IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна доизграждането на канализационната мрежа на Нови Искър

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г."

11:25 | 31.03.23 г.

Започнаха строителните дейности по доизграждането на канализационната мрежа в град Нови Искър. Събитието се провежда в изпълнение на проект "Изграждане на ВиК инфраструктура Столична община".

На официалната церемония за първа копка присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

"На първо място са ползите за околната среда, но неслучайно подчертавам, че район Нови Искър е районът, в който при наводнения имаме най-сериозни проблеми. Изграждането на канализация е и форма на превенция срещу наводнения", заяви Фандъкова.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." по приоритет на ОПОС "Води".

"Голямата борба за европейските средства е обвързана с постигане на резултати, а за нас отвеждането и пречистването на води е ключов индикатор", подчерта директорът на ОПОС Галина Симеонова.

След изпълнението на дейността към канализационната мрежа на град Нови Искър ще бъдат присъединени нови 3229 жители. Общата стойност на обекта е 23 904 000 лв.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 31.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още