IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оборотът на dm България е нараснал с 23% до 215 млн. лв. за последната година

Веригата дрогерии е инвестирала 8,2 млн. лв. у нас за периода

20:25 | 11.11.22 г.
Снимка: dm България
Снимка: dm България

Веригата дрогерии dm България отбелязва рекорден оборот от 215 млн. лв. за последната си финансова година (от 1 октомври 2021 г. до 30 септември 2022 г.), съобщи пред журналисти председателят на борда на управителите на дружеството Андрей Петров. По думите му по този показател компанията е лидер в търговията с дрогерийни стоки в страната. Отбелязаният ръст на оборота на годишна база е 22,8%.

За последната финансова година dm България е инвестирала 8,2 млн. лв. в страната, което е ръст от 21,8%. Инвестициите на компанията са разделени в четири основни направления – разширяване на мрежата от магазини, обновяване на съществуващите филиали, развитие на онлайн магазина и обучение на служителите на компанията.

Сред основните фактори за рекордния оборот е експанзията на дружеството. Тази седмица компанията откри своя магазин №100 в Студентски град в София. Общо през последната финансова година са открити 7 нови магазина. Първият обект на dm у нас беше открит през 2009 г. във Видин, а днес компанията вече има присъствие в 35 града в страната.

След като през септември беше пуснат българският онлайн магазин на dm, тази седмица компанията стартира и мобилното си приложение за пазаруване с близо 8500 стоки.

От компанията представиха и усилията си за намаляване на въглеродния си отпечатък. Така например вече е инсталирана първата станция на компанията в България за повторно пълнене на биопрепарати от бранда Planet Pure. Тя се намира в магазина в мол Paradise Center в София. Препаратите се пълнят в специални опаковки от 1 литър или 1,5 л, които се закупуват еднократно. От dm са дали по-дълъг срок на теста, за да преценят екологичния ефект и след това да открият още станции.

Компанията оптимизира и използването на природни ресурси при управлението на сгради и работните процеси, като използва 100% енергия от възобновяеми източници за работата на половината от своите магазини, както и на логистичния си център.

dm България е част от германската група за търговия с дрогерийни стоки dm-drogerie markt, която за финансовата 2021/2022 година отчита ръст на оборота от 10,7% до 13,5 млрд. евро. Общо магазините на концерна dm са 3945, а служителите са над 71 620. За компанията в България работят над 1000 служители, като броят им се е увеличил с 14% за последната финансова година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 12.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още