IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Рубин“ инвестира над 100 млн. лева в завода си в Плевен

Средствата ще бъдат вложени в изграждането на 300-тонна пещ по германска технология 

11:39 | 21.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Glass Contribution
Снимка: Glass Contribution

Българският производител на стъклени изделия Glass Contribution, собственик на фабриката за стъкло „Рубин“ в Плевен, ще инвестира над 100 млн. лева в изграждането на 300-тонна пещ в завода, съобщи общинската управа.

Новата инвестиция предвижда изграждането на 300-тонна пещ от германските компании Nikolaus Sorg GmbH&Co.KGc, Sorg Feuerungsbau und Service GmbH и Excelsius Global Services GmbH. 

С реализацията на вложението ще бъдат разкрити допълнителни 150 работни места. Внедрената нова технология цели и да намали вредните CO2 емисии, което е приоритет и в световен мащаб, се казва в изявление на община Плевен.  

Очаква се новото съоръжение да заработи в началото на следващата година, като увеличи производствения капацитет на завода с 80%, поясняват от компанията в отделно изявление.

Glass Contribution вече е инвестирала над 100 млн. лв. като част от програмата си за модернизиране на оборудването и запазване на заетостта в завода в Плевен. 

Заводът произвежда стъклени бутилки и буркани за храни, олио, спиртни напитки, вино и безалкохолни напитки. Компанията има над 390 служители и изнася продуктите си в 18 държави в Европа и Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 21.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още