IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Lindt се изтегля от руския пазар

Компанията реши окончателно да затвори своите магазини в страната заради войната в Украйна

18:38 | 16.08.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Швейцарската Lindt е поредната западна компания, която се изтегля от руския пазар, става ясно от съобщение на сайта ѝ. Още в началото на март производителят на шоколад съобщи, че временно ще затвори магазините си в Русия и преустановява доставките за страната заради войната в Украйна.

"Ще подкрепим нашите служители в Русия и работим с местните регулатори", се казва в краткото съобщение на компанията след окончателното решение да се откаже от бизнеса си в страната.

Lindt има осем магазина на територията на Русия и 125 служители. Компанията със 175-годишна история смяташе страната за един от перспективните си пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
Импeраторът
преди 1 година
До: zelka007При 50%+ население, което не знае какво е канализация и ползва външна тоалетна и не знае как миреше прясно положен асфалт, липсата на шоколад не е съществен проблем ... Проблем е, че Путин ми прибра инвестициите, разбираш ли, понеже съм бил живееш във враждебна страна. Майка му Стара планина виждала ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
zelka007
преди 1 година
Крадците на съдомиялни машини си похапват пелмени с извара и ги прокарват с квас ... за какво са им шоколади , след като си имат марципани ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още