IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ наредиха на Mastercard да спре да блокира конкурентни платежни мрежи

Компанията ще се съобрази с искането на властите

11:05 | 24.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Lionel Ng/Bloomberg L.P.
Снимка: Lionel Ng/Bloomberg L.P.

Администрацията на Джо Байдън нареди на Mastercard да спре да блокира използването на конкурентни мрежи за обработка на дебитни плащания, предава Ройтерс.

Според предложената заповед Mastercard ще трябва да започне да предоставя на конкурентни платежни мрежи информация за клиентските акаунти, от която се нуждаят, за да обработват плащания, гласи изявление на Федералната търговска комисия, която отговаря за прилагането на законите за конкуренцията.

„Това е победа за потребителите и търговците, които разчитат на плащания с дебитни карти, за да управляват бизнеса си“, коментира Холи Ведова, директор на Бюрото по конкуренция на Федералната търговска комисия.

От своя страна, Mastercard заяви, че е постигнала споразумение с комисията за насочването на определени трансакции с дебитни карти, като добави, че смята, че настоящите ѝ практики са „законни“ и че предоставя опции на търговците.

„Ще продължим да работим по актуализирането на нашите процеси, за да спазим заповедта и да предоставим още по-голям избор“, посочват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 24.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още