IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва отмени манифестациите за 1 май

През изминалата седмица пригранични с Украйна региони съобщиха за отмяна на парадите за Деня на победата

15:15 | 15.04.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

В руската столица Москва през тази година няма да има манифестации за Международния ден на труда, съобщава ТАСС. Причината е, че синдикатите в страната са решили да не провеждат такива масови събития от страх за терористични удари.

Шествия и митинги няма да има, но ще се проведе тържествено заседание, в което ще участват синдикалисти, ръководители и социални партньори, коментира зам.-председателя на Федерацията на независимите синдикати в Русия Алесандър Шершуков. На 1 май ще има и срещи на трудови колективи и заседания на комисии на различни нива.

Това не е първото съобщение за отмяна на масово мероприятие. Преди дни стана ясно, че в приграничните райони на Русия с Украйна паради по повод Деня на победата на 9 май няма да се провеждат. Подобни решения бяха взети в Краснодарския край, Белгородска, Курска, Воронежка и Ростовска област. Като сочена причина е нежелание за "провокация на Въоръжените сили на Украйна".

В своя канал в Telegram ръководителят на Република Крим, както е вписан полуострова в състава на Руската федерация, Сергей Аксьонов съобщи преди дни, че заедно с руските власти в Севастопол са решили да отменят празничните прояви за 1 май и парада на 9 май. По-рано днес (15 април) за кратко беше спрян морския транспорт в Севастопол заради мерки по противодействие на "подводно-диверсантни действия".

На този етап Кремъл не смята да отменя парада на победата, коментира преди дни говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Това е в правомощията на местните власти, допълни той по повод отменените шествия в регионите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 15.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

3
rate up comment 49 rate down comment 60
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
На 9ти май кой ще мине на площада ? Хехе :))) Катафалки и Груз 300.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 49 rate down comment 59
khao
преди 1 година
До: zelka007 тая година щяло да бъде ретро парад. хем да си спомнят кво е било великата отечествена, хем чуждите агенти да не им видят новите разработки ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 57 rate down comment 62
zelka007
преди 1 година
бункерната холограма ще участва ли с дежурната си проекция на тържественото заседание ?! туканка форумните копейкопоклонници ще се подмокрят , щели да раздават пак лентички с цвят на колорадски бръмбар ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още