IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея засилва забраните за износ към Русия и Беларус

Още близо 700 стоки попадат в списъка на страната със забранени за износ

11:09 | 26.12.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Lisa Maree Williams/Bloomberg
Снимка: Lisa Maree Williams/Bloomberg

В отговор на нашествието на Москва в Украйна, Южна Корея ще затегне контрола върху износа за Русия и Беларус, като разшири списъка със стоки, подлежащи на експортни ограничения, включително багери, акумулатори и по-големи превозни средства, съобщиха представители на властите, цитирани от Йонхап.

В рамките на преразглеждането на разпоредбите за търговия със стратегически стоки Южна Корея добавя още 682 артикула, отнасящи се до тежко строително оборудване, акумулаторни батерии, самолетни компоненти, машини и други вещи към списъка с артикули, които е забранено да се изпращат в Русия и Беларус според министерството на търговията, промишлеността и енергетиката.

Новият регламент ще увеличи общия брой на стоките в списъка до 1159. Очаква се мерките да влязат в сила в началото на 2024 г. след провеждане на съответните административни процедури и издаване на правителствени указания за износителите.

Ходът е предприет, тъй като има голяма вероятност тези изделия да бъдат използвани за военни цели, въпреки че не са класифицирани като стратегически изделия съгласно схемата за контрол на износа на Южна Корея, отбелязва Йонхап.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 26.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 1
Импeраторът
преди 3 месеца
До: wart събуди се, събуди се :-) изпуснала си последните две години, *** :-) рашистите не продават оръжие, дори казаха на купувачите си, ще няма да доставят ... но няма да върнат парите ( справка с Индия и Армения) :-( отделно си купуват старите тенекии, които са продавали преди десетилетия ( справка при Бразилия и арабския свят ) ... никой не ще рашистката техника, но поне е по-добра от закупените снаряди от Ким, които дефектират непрекъснато :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 11
wart
преди 3 месеца
Прекрасна възможност Русия да снабди С. Корея с най новите ракетни технологии както и с МБР . Особено ако им предаде и от новите ракетни технологии ще е великолепно Ким Чен знае как да разговаря с тях знае техният език и начин и стил на разговора той ще го оправи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
Импeраторът
преди 3 месеца
Рашистите ще си ги направят, те могат всичко. Наскоро са повторили Филаделфийски експеримент и са направили единия си кораб невидим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още