IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И в Беларус McDonald's става „Вкусно – и точка“ 

Сделката ще позволи да се запазят повече от 2000 работни места в Беларус

13:36 | 12.11.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Магазин на веригата в Русия. Снимка: EPA/YURI KOCHETKOV
Магазин на веригата в Русия. Снимка: EPA/YURI KOCHETKOV

Заведенията за хранене  McDonald's в Беларус ще бъдат преименувани на "Вкусно - и точка" съгласно сделка, оповестена в петък, пет месеца след като американската верига за бързо хранене напусна съюзника на Минск – Русия - заради нахлуването ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Съгласно сделката 25-те ресторанта на McDonald's в Беларус, всички управлявани от местен лицензополучател, ще бъдат ребрандирани като "Вкусно - и точка". Под същото название функционират сега и бившите обекти на McDonald's в Русия, които бяха закупени от местен оператор през месец май, след като веригата реши да прекрати бизнеса си в страната заради войната в Украйна.

„Поради обширни местни проблеми с доставките, вече не е възможно нашият лицензополучател да продължи да работи в Беларус", съобщават от американската компания, като обясняват, че „в резултат на това лицензополучателят ще спре да носи името на McDonald's, или да сервира нашето меню".

„Вкусно - и точка" заяви, че чрез решението да се позиционира и в двете страни ще позволи да се запазят повече от 2000 работни места в Беларус, „като същевременно ще продължи да изпълнява всички предишни ангажименти към служителите".

Очаква се ребрандирането на беларуските заведения за бързо хранене да се случи в рамките на "няколко седмици". Дотогава те ще продължат да работят под името McDonald's.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 12.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 1 година
Бойчооо, нали щеше да става Дядя Ваня ! :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
Dani_2077
преди 1 година
Руска му работа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
Импeраторът
преди 1 година
хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още