IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Аерофлот“ разпродава имоти в Европа

Стойността на активите е над 7,4 млн. евро

13:03 | 16.02.23 г.
Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg
Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Руският авиопревозвач „Аерофлот“ продава офиси, апартаменти и други притежавани от компанията недвижими имоти в Европа, съобщава онлайн изданието Aerotime.

Общите активи имат пазарна стойност от над 7,4 млн. евро и включват сгради, офис площи и терени в Кипър, Швеция, Норвегия, Дания, Белгия и Унгария.

Пълният списък с активи, които са обявени на търг, беше публикуван на сайта на „Аерофлот“. За огромната разпродажба съобщи първо Aviatorchina.

Посочва се, че не за първи път „Аерофлот“ разпродава недвижими имоти в Европа и че сходни разпродажби са били осъществени през 2014 г., когато Русия анексира Крим от Украйна.

Авиокомпанията придоби повечето си недвижими имоти в Европа преди 90-те години на миналия век, когато къщите и апартаментите в престижни квартали в европейски столици бяха купени, за да се осигурят домове за служители на „Аерофлот“ и за гости при престой по време на пътуване и други посещения в чужбина.

Сред продаваните активи е триетажна къща и терен в Ларнака, Кипър, на стойност 2 млн. евро, жилищна сграда в Будапеща за 500 хил. евро и голям брой апартаменти в Стокхолм, Копенхаген и Осло, всички на цена между 1 млн. и 2 млн. евро.

По собствена оценка на „Аерофлот“ повечето имоти за продажба ще изискват значителен ремонт, за да станат използваеми, след като са останали празни известно време.

В момента „Аерофлот“ не лети в Европа, след като авиокомпанията получи забрана за влизане в европейското въздушно пространство заради нашествието на Русия в Украйна през февруари м. г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 16.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още