IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Илевън Кепитъл" ще изплати първи дивидент от 0,4 лв. бруто на акция

Акционерите са променили устава на компанията и са ѝ дали възможност да изкупува обратно собствени акции без търгово предложение

11:30 | 01.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Илевън Кепитъл“ АД ще изплати първи дивидент на акционерите си, откакто е публично дружество.

Акционерите са одобрили на общото събрание изплащането на 0,4 лева брутен дивидент на акция (0,38 лева нетен дивидент). Общата сума, която ще бъде разпределена, е в размер на 920 611,2 лева.

Дивидентът ще се изплаща чрез инвестиционните посредници и „Уникредит Булбанк“.

„Илевън Кепитъл“ дебютира на Българската фондова борса (БФБ) през 2020 г., като продаде 302 264 акции при емисионна цена от 7 лева и набра над 2,1 млн. лева капитал точно в началото на пандемията и повсеместните блокирания.

В последната година акциите на компанията поскъпват с 84%, а пазарната капитализация надвишава 42,3 млн. лева. Последната цена, на която са сключвани сделки, е 18,4 лева.

Акционерите на дружеството са разгледали и приели и годишния му отчет за 2021 г., както и отчетите на ръководството, одитните доклади и т.н.

Направена е и промяна в устава, с която се дава възможност на дружеството да изкупува обратно собствени акции, без да отправя търгово предложение, но до 3% от капитала в рамките на една календарна година.

В устава се залага и възможност съветът на директорите да предложи разпределянето на дивидент, който да е по-голям от 90% от печалбата за съответната година.

Последна актуализация: 20:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още