IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на петрола оцветява в червено щатските индекси*

Цената на акциите на технологичната компания Oracle се понижава с около 10%, след като фирмата публикува своя отчет, който разочарова пазарите

18:00 | 12.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват редовната търговия със спадове на фона на растящите цени на петрола и опасенията за ново ускорение на инфлацията, съобщава CNBC.

Междувременно акциите на Oracle поевтиняват с около 10 на сто.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 0,20 на сто до 34 594,58 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,20 на сто до 4478,29 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва понижение от 0,07 на сто до 13 907,53 пункта.

Цената на акциите на технологичната компания Oracle се понижава с около 10%, след като фирмата публикува своя отчет, който разочарова пазарите. Софтуерната компания отчете 12,45 млрд. долара приходи, което е по-малко от 12,47-те милиарда долара, очаквани от анализаторите, анкетирани от LSEG, бившата Refinitiv. Книжата на другите конкуренти в сектора на облачните услуги - включително Amazon, Google и Microsoft – поевтиняват съответно с около 0,7%.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 12 септември. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 12 септември.

Междувременно цените на петрола помрачиха настроенията на инвеститорите, пораждайки страхове от по-силна инфлация и потисната икономическа активност.

Цените на суровия петрол в САЩ достигнаха най-високото си ниво от ноември миналата година, изчислява FactSet.

Икономисти, анализатори и инвеститори насочват вниманието си към данните за инфлацията, които трябва да бъдат публикувани по-късно през седмицата.

Резултатът от проучванията ще се отрази върху решението на служителите на Федералния резерв  на САЩ, които ще се срещнат следващата седмица, за да определят курса на паричната политика.

Текущите залози на трейдърите сочат, че има 93% вероятност централната банка на страната да остави лихвите непроменени. Wall Street Journal съобщи в неделя, че е имало консенсус сред служителите на Фед лихвите да не бъдат повишени този месец.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа расте съответно до 4,294% и 4,379 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, отчита ръст от 0,25% до 104,83 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се увеличава с 1,47 на сто до 91,97 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI отчита ръст от 1,73% до 88,80 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,6% до 1934,90 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 12.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още