IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„ИмПулс Растеж“ планира да предложи варанти на пазара beam на БФБ

Компанията е поискала допускане на първично публично предлагане и последващо допускане на емисия до 2 962 132 броя варанти

17:04 | 14.05.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

„ИмПулс Растеж“ АД е подало заявление за допускане до търговия на емисия варанти на пазара за растеж на малки и средни предприятия beam на БФБ, става ясно от съобщение в сайта x3news.com.

Компанията е поискала допускане на първично публично предлагане и последващо допускане на емисия до 2 962 132 броя варанти.

Минимален размер на емисията, при който предлагането се счита за успешно, е 1 481 066  броя варанти. Всеки варант дава право да бъде записана 1 обикновена акция клас „А“ от увеличение на капитала на емитента до 30 май 2025 г. по определена стойност на упражняване в размер на 1,50 лв.

Варантите могат да бъдат упражнени чрез записване на акции клас „А“ от увеличението на капитала на дружеството, в която и да било от четирите процедури (в които имат право да участват единствено притежатели на варанти). Те ще бъдат проведени през август 2024 г., ноември 2024 г., февруари 2025 г. и май 2025 г.

Срещу всяка акция клас „А“ се издава едно право. Право да участват в подписката за записване на варанти имат лицата, придобили акции клас „А“ най-късно 5 работни дни след датата на публикуване на съобщението за публично предлагане, съответно придобили права в срока за търговия с права или на проведения явен аукцион за неупражнените в срока за прехвърлянето им права.

Всеки 2 права дават право да бъде записан един варант. Емисионната стойност на един варант e 0,10 лв. След вземане на решение от страна на комитета по управление на пазар beam за допускане до търговия, дружеството ще публикува съобщение за предлагането на интернет страницата си, както и на страницата на съветника по емисията и на инвестиционния посредник, който обслужва предлагането.  

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 14.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още