fallback

Милиардерът Чарли Мънгър: Криптовалутите са зловредна комбинация от измама и заблуда

Заместник-председателят на Berkshire е дългогодишен скептик по отношение на криптосвета

16:01 | 15.11.22 г. 5

Заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър – отдавнашен скептик по отношение на криптовалутите – заяви, че дигиталните валути са зловредна комбинация от измама и заблуда.

„Това е много, много лошо нещо. Страната нямаше нужда от валута, която е добра за похитителите“, каза Мънгър в интервю за CNBC. “Има хора, които смятат, че трябва да участват във всяка сделка, която е гореща. Мисля, че това е абсолютна лудост. Те не се интересуват дали става въпрос за детска проституция или биткойн“.

Коментарът на 98-годишния инвеститор беше отправен след луда седмица за индустрията. Криптоборсата FTX подаде молба за защита от банкрут, след като опасения около финансовото здраве на компанията доведе до масов отлив от борсата и срив в стойността на токена ѝ FTT. Binance излезе от предварителна сделка за придобиването на FTX след твърдения за злоупотреби със средства на клиенти и предполагаеми разследвания на FTX от правителството на САЩ.

„Виждате огромна заблуда. Отчасти измама и отчасти заблуда. Това е лоша комбинация“, каза Мънгър.

Цената на биткойна – най-голямата криптовалута в света, спадна с над 60% тази година, като към 15:43 ч. българско време се търгува за 16 994,18 долара, което е спад от 0,31% за последните 24 часа.

„Добрите идеи, доведени до злочесто прекаляване, се превръщат в лоши идеи“, каза Мънгър. „Никой няма да ви каже имам един боклук, който искам да ти продам. Те казват – имам блокчейн“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:01 | 15.11.22 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още