IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардерът Чарли Мънгър: Криптовалутите са зловредна комбинация от измама и заблуда

Заместник-председателят на Berkshire е дългогодишен скептик по отношение на криптосвета

16:01 | 15.11.22 г. 5
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър – отдавнашен скептик по отношение на криптовалутите – заяви, че дигиталните валути са зловредна комбинация от измама и заблуда.

„Това е много, много лошо нещо. Страната нямаше нужда от валута, която е добра за похитителите“, каза Мънгър в интервю за CNBC. “Има хора, които смятат, че трябва да участват във всяка сделка, която е гореща. Мисля, че това е абсолютна лудост. Те не се интересуват дали става въпрос за детска проституция или биткойн“.

Коментарът на 98-годишния инвеститор беше отправен след луда седмица за индустрията. Криптоборсата FTX подаде молба за защита от банкрут, след като опасения около финансовото здраве на компанията доведе до масов отлив от борсата и срив в стойността на токена ѝ FTT. Binance излезе от предварителна сделка за придобиването на FTX след твърдения за злоупотреби със средства на клиенти и предполагаеми разследвания на FTX от правителството на САЩ.

„Виждате огромна заблуда. Отчасти измама и отчасти заблуда. Това е лоша комбинация“, каза Мънгър.

Цената на биткойна – най-голямата криптовалута в света, спадна с над 60% тази година, като към 15:43 ч. българско време се търгува за 16 994,18 долара, което е спад от 0,31% за последните 24 часа.

„Добрите идеи, доведени до злочесто прекаляване, се превръщат в лоши идеи“, каза Мънгър. „Никой няма да ви каже имам един боклук, който искам да ти продам. Те казват – имам блокчейн“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 15.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

5
rate up comment 15 rate down comment 0
мрънмрън
преди 1 година
Преди няколко месеца един известен ютубър в тия среди, беше коментирал, че FTX звучи като схема понци. Тогава бая народ го нахрани, че не разбира нищо и че по принцип сипва на криптовалутите. Ако човек погледне видеата му, ще види, каква част от криптото е затрито само за последните 1-2г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 17
Р?мператоръ
преди 1 година
Чичо Чарли: що коментираш неща, които не разбираш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
evlogi
преди 1 година
Бо,***..Мам,а му стара, тука скоро няма да останат позволени думи с които да се пише...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
evlogi
преди 1 година
До: khao Това е доста спорно.Критики към голямата пирамида има откакто се е появила , и гибелта и е предричана безброй пъти.(засега без абсолютно никакъв успех)..Без съмнение има много *** в криптосферата, особено в подобни централизирани криптовалути като FTT на FTX.., но такъв има предостатчъно и в сферата на традиционните финанси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 2
khao
преди 1 година
фараоните спряха да плащат на медиите за реклама и хоп... тук таме започна да се промъква и критика към голямата пирамида! Никога не вярвайте на медиите, те съществуват зада ви манипулират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още