IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптофирмата Genesis се готви за фалит още тази седмица

Водят се конфиденциални преговори с различни групи кредитори заради недостиг на ликвидност

10:22 | 19.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптокомпанията Genesis Global Capital се подготвя за подаване на документи за фалит още през тази седмица, съобщават запознати с въпроса пред Bloomberg.

Звеното за криптовалутно кредитиране на Digital Currency Group (DCG) води конфиденциални преговори с различни групи кредитори заради недостиг на ликвидност. Компанията е предупредила, че може да се наложи да подаде документи за фалит, ако не успее да набере нужните средства, съобщи по-рано Bloomberg.

Представител на Genesis Global Capital не е отговорил непосредствено на запитвания за коментар. Представител на DCG е отказал коментар. Преговорите обаче все още са в ход и намеренията на участниците в тях могат да е променят, предупреждават източниците.

Финансовият натиск върху DCG започна да расте след краха на хедж фонда Three Arrows Capital. Genesis спря тегленията през ноември, малко след като борсата FTX – където Genesis държеше част от средствата си – подаде документи за фалит. Неволите на компаниите на Сам Банкман-Фрийд имаха ефект и върху криптоборсата Gemini Trust. Gemini Earn – продукт, който позволява на потребителите на Gemini да получават доходност от заемането на криптовалутите си чрез Genesis – също спря изкупуванията.

Кредитори, Genesis и DCG са обменили идеи, но засега не са успели да постигнат споразумение, посочват запознатите.

Genesis работи за постигане на план за преструктуриране и обменя предложения с кредиторите си, някои от които предлагат финансирането с микс от пари и ценни книжа от DCG, съобщават запознати.

По-рано в сряда стана ясно, че DCG спира изплащането на тримесечни дивиденти в опит да спести средства. Решението е факт на фона на фокуса на групата върху „подсилването на нашия баланс, като намалим оперативните разходи и запазим ликвидност“, става ясно от писмо от 17 януари до акционери, видяно от Bloomberg News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 19.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още