fallback

Редкият диамант Bleu Royal беше продаден за близо 44 млн. долара

Аукционна къща Christie's предложи на търг редки бижута за общо над 77 млн. долара

10:37 | 08.11.23 г.

Рядък син диамант беше продаден за близо 44 млн. долара по време на търг, организиран от аукционната къща Christie’s, съобщава Ройтерс.

Известен като Bleu Royal, 17,6-каратовият диамант е инкрустиран в пръстен и е сред най-редките камъни, откривани досега. Преди аукциона се очакваше цената му да достигне 50 млн. долара.

„Това е огромна сума, като вземем предвид какво се случва по света днес“, каза относно финалната цена на продажбата му Рахул Кадакия, международен мениджър на отдела за бижута на Christie's. Аукционната къща е доволна от резултите от проведения търг, по време на който на колекционерите са предложени и други редки бижута на обща стойност над 77 млн. долара.

Според Макс Фосет, ръководител на отдела за бижута на Christie's в Женева, Bleu Royal е уникален заради наситеносиния си цвят и немодифицираната си крушовидна форма.

Интересът към цветните камъни и към бижутата с гравирани имена на аукциона е бил изключително висок. „Има голям пазар за редки неща и все още има колекционери, които търсят най-доброто“, каза Фосет.

На отделен търг е продаден часовникът на Марлон Брандо, носен по време на снимките на филма „Апокалипсис сега“ (1979). Rolex-ът, откупен за 4,99 млн. долара, има на гърба си гравиран подписа на актьора. Преди две години същият часовник беше продаден на търг за 2,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 08.11.23 г.
fallback
Още от Lifestyle виж още