IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Редкият диамант Bleu Royal беше продаден за близо 44 млн. долара

Аукционна къща Christie's предложи на търг редки бижута за общо над 77 млн. долара

10:37 | 08.11.23 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Рядък син диамант беше продаден за близо 44 млн. долара по време на търг, организиран от аукционната къща Christie’s, съобщава Ройтерс.

Известен като Bleu Royal, 17,6-каратовият диамант е инкрустиран в пръстен и е сред най-редките камъни, откривани досега. Преди аукциона се очакваше цената му да достигне 50 млн. долара.

„Това е огромна сума, като вземем предвид какво се случва по света днес“, каза относно финалната цена на продажбата му Рахул Кадакия, международен мениджър на отдела за бижута на Christie's. Аукционната къща е доволна от резултите от проведения търг, по време на който на колекционерите са предложени и други редки бижута на обща стойност над 77 млн. долара.

Според Макс Фосет, ръководител на отдела за бижута на Christie's в Женева, Bleu Royal е уникален заради наситеносиния си цвят и немодифицираната си крушовидна форма.

Интересът към цветните камъни и към бижутата с гравирани имена на аукциона е бил изключително висок. „Има голям пазар за редки неща и все още има колекционери, които търсят най-доброто“, каза Фосет.

На отделен търг е продаден часовникът на Марлон Брандо, носен по време на снимките на филма „Апокалипсис сега“ (1979). Rolex-ът, откупен за 4,99 млн. долара, има на гърба си гравиран подписа на актьора. Преди две години същият часовник беше продаден на търг за 2,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 08.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още