IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В мейл пледоария Disney поиска служителите да се върнат в офисите за 4 дни седмично

Целта е физическо присъствие на служителите от понеделник до четвъртък, казва Боб Айгър

09:06 | 10.01.23 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

В понеделник главният изпълнителен директор на американската компания в развлекателния сектор Walt Disney Боб Айгър е изпратил имейл до служителите си, в който призова за работа "лице в лице". С този ход компанията е поискала от служителите си да се върнат в офисите за по четири дни седмично от 1 март, показва и вътрешна бележка, видяна от Bloomberg.

„От служителите, които в момента работят по хибриден модел, ще им бъде поискано да работят по четири дни седмично в офисите, като се цели от понеделник до четвъртък да бъдат работните дни с присъствие“, казва Боб Айгър, който се завърна като главен изпълнителен директор на Disney през ноември, в бележката.

Айгър, който управляваше базирания в Бърбанк, щата Калифорния, гигант от 2005 до 2020 г., каза на първата си среща със служителите, след като се завърна през миналата година, че планира да прекарва много време в офиса и се пошегува, че се надява да не е сам. Той предложи още служителите да могат да коригират работните си часове, за да избягват трафика, когато се завърнат в офиса.

В бележката от понеделник Айгър похвали служителите си за работата им, споменавайки, че филмът на компанията „Аватар: Природата на водата“ зае седмо място сред най-печелившите филми за всички времена.

„В творчески бизнес като нашият нищо не може да замени способността да се свързваме, наблюдаваме и създаваме нещо с колеги, която идва от това да сме физически заедно, нито възможността да растем професионално, учейки се от лидери и ментори“, казва Айгър в бележката. „Както сте ме чували да казвам много пъти, творчеството е сърцето и душата на това, което сме и което правим в Disney“, пише мениджърът. За да се случи това, пояснява той, служителите трябва да се срещат лично и да се учат от ментори.

Както сте ме чували да казвам много пъти, творчеството е сърцето и душата на това, което сме и което правим в Disney.
Боб Айгър
главен изпълнителен директор на Disney

Изискването на Айгър за работа от офиса четири дни в седмицата е сравнително строго в сравнение с други големи компании, които са избрали два или три задължителни дни в офиса. Apple е инструктирала служителите си да се върнат на работа три дни в седмицата. За разлика от тях обаче собственикът на Twitter Илон Мъск, който сам е спал в офиса през определен период от време, е наредил на почти всички служители на Twitter да се върнат в офиса за пет дни.

Айгър беше главен изпълнителен директор на Disney в продължение на много години, преди да се пенсионира през 2020 г. Той се върна в Disney през ноември, след като предишният главен изпълнителен директор Боб Чапек беше уволнен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 10.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Един Българин
преди 1 година
Ще се върна 4 дена в офиса само ако петъците са почивни дни :). Явно е доста успешен Аватар...за какво му е да ги връща? В крайна сметка така явно са по-ефективни, това намалява и въглеродният отпечатък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още