IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Warner Bros. Discovery: Стачките в САЩ трябва да приключат

Индустрията е в преходен момент и фокусът трябва да е върху прекратяването на стачките, смята Дейвид Заслав

17:00 | 07.09.23 г.
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Медийната индустрия е в момент на промяна – от стрийминг към традиционна телевизия – а фокусът трябва да бъде в прекратяването на стачките на сценаристите и актьорите, коментира главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав, пише CNBC.

„Ние сме компания за съдържание. Ние сме компания за разказване на истории. Трябва да направим всичко, което можем, за да върнем хората обратно на работа“, посочи Заслав на конференцията на Goldman Sachs Communacopia and Technology. „Хората трябва да бъдат компенсирани справедливо“.

„Ние трябва да се фокусираме като индустрия върху това да се опитаме да решим това по начин, който е наистина справедлив“, допълва той.

Коментарите той направи ден след като Warner Bros. Discovery уведоми инвеститорите, че е ревизирала прогнозата за цялата година, като е взела предвид стачките на актьорите и сценаристите, в случай че те продължат до края на годината. Първоначално прогнозата на компанията беше базирана на идеята, че стачките ще свършат през септември.

Сега компанията очаква коригираната ѝ печалба преди данъци, лихви, обезценка и амортизация да понесе удар от 300 млн. до 500 млн. долара, което поставя годишния диапазон от 10,5 млрд. до 11 млрд. долара.

Заслав участва в преговорите с членове на синдиката Гилдия на сценаристите на Америка, който стачкува от повече от 100 дни, както и в преговорите със синдиката на актьорите, който започна да стачкува през юли.

Спирането на работата на актьорите и сценаристите спря дейностите по създаване на холивудските продукции, засягайки компании като Warner Bros. Discovery, която притежава филмово и телевизионно студио, както и най-голямото портфолио от мрежи за платена телевизия.

В сряда Заслав говори за редицата проблеми, пред които е изправена индустрията като цяло – от стачките през това, че кината още усещат ефекта от пандемията, до трудностите на рекламния пазар и проблемите със стрийминг бизнеса.

Компанията се фокусира върху увеличаването на свободния си паричен поток и изплащането на собствения си дълг, голяма част от който е свързан със сливането на WarnerMedia и Discovery. Влиянието на стачките не се очаква да повлияе на плащанията на дълга. Warner завърши второто си тримесечие с 47,8 млрд. долара дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 07.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още