IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реал Мадрид открива тематичен парк в Дубай

Паркът ще отвори врати през четвъртото тримесечие на 2023 г.

16:57 | 17.11.22 г.
Снимка: EPA/БГНЕС
Снимка: EPA/БГНЕС

Футболният клуб Реал Мадрид ще отвори брандиран тематичен парк в Дубай през следващата година, възраждайки планове си за собствен проект, който първоначално беше предложен в страната преди десетилетие, пише Bloomberg.

Тематичният парк ще включва атракциони, игри, музей и магазини, продаващи стоки за фенове, сочи прессъобщение, публикувано на уебсайта на клуба. Очаква се паркът да отвори врати през четвъртото тримесечие на 2023 г.

През 2013 г. клубът се отказа от плана си за собствен курорт за 1 млрд. долара в Обединените арабски емирства, който трябваше да включва стадион, пристанище, хотели, резиденции и места за търговия на дребно. След това през 2014 г. подхвърли предложение за тематичен парк в Абу Даби.

Новината за тематичния парк, който ще бъде изграден с помощта на Dubai Parks and Resorts, беше обявена преди началото на Световното първенство по футбол в Катар. Очаква се Доха да стане домакин над 1 млн. фенове, но много от тях ще се настанят в Дубай и други градове в района, като ще ползват самолетни полети за ден.

Регионът увеличи инвестициите си в спортен туризъм, превръщайки се в домакин на различни събития – от голф до състезания от Формула 1.

По-рано тази година Катар отвори своя 3-2-1 Qatar Olympic and Sports Museum.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 17.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още