IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's предупреди за спад на печалбата заради по-големи намаления

Компанията се опитва да се отърве от излишния инвентар

16:49 | 23.08.22 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Веригата магазини за дрехи Macy’s намали прогнозите си за годишните продажби и печалба във вторник, като компанията заяви, че ще трябва да предложи повече намаления, за да се отърве от излишния инвентар на ежедневни и домашни дрехи, макар че търсенето на луксозни продукти се запазва високо, съобщава Ройтерс.

Компанията се присъединява към други топ търговци на дребно, включително Kohl's и Target, предупредили за удар върху рентабилността през последните седмици, след като нарастващите цени на ежедневните стоки накараха американците да харчат по-малко за дрехи и други стоки извън тези от първа необходимост.

Инвентарът на Macy’s се е увеличил със 7% към края на второто тримесечие на годишна база, карайки веригата да предупреди за по-високи намаления, за да се върне към нормални нива на запаси в края на годината.

Компанията заяви, че очаква коригираната печалба за фискалната 2022 г. да бъде между 4,00 и 4,20 долара на акция спрямо предишната прогноза за 4,53 до 4,95 долара на акция.

Търсенето на официални облекла и дрехи за партита от потребители със средни и високи доходи, които се завръщат към социални събития, обаче остава силно, тъй като те все още остават сравнително изолирани от рекордната инфлация.

Сравнимите продажби на луксозните търговски магазини Bloomingdale на Macy’s са нараснали с 5,8% на годишна база през второто тримесечие, а на веригата Blue Mercury – със 7,6%.

Сравнимите продажби на едноименните магазини Macy’s обаче са се свили с 2,8% през същото тримесечие.

На коригирана база печалбата на компанията възлиза на 1 долар на акция спрямо оценки за 0,85 долара на акция, сочат данни на Refinitiv, което изпрати акциите ѝ с около 2% нагоре в предпазарната търговия.

Прогнозата на Macy’s за нетните продажби за 2022 г. е за сума между 24,34 и 24,58 млрд. долара спрямо предишната прогноза за 24,46 до 24,70 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още