IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Levi Strauss остава положителено настроена за 2023 г. на фона на силно търсене

По-високите разходи и валутният натиск обаче помрачават краткосрочните перспективи

10:42 | 26.01.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Производителят на деним Levi Strauss & Co прогнозира годишни продажби над оценките на Wall Street в сряда, залагайки на по-силно второ полугодие, макар че по-високите разходи и валутният натиск помрачават краткосрочните му перспективи, съобщава Ройтерс.

Акциите на компанията поскъпнаха с над 6% в следпазарната търговия, след като задмина и очакваната за продажбите и печалбата за четвъртото тримесечие и прогнозира подобрение в брутните маржове за 2023 г.

Тласък за базираната в Сан Франциско компания дават директните продажби на потребителите. Силното търсене на дрехи извън денима и за жени е помогнало да се компенсират намаляващите продажби в Европа и цялостния спад в приходите от търговия на едро.

Компанията обаче заяви, че очаква по-ниски приходи през първото полугодие на годината.

„Виждаме (фискалната 2023 г.) като история от две половини, в която първата е по-слаба от втората“, каза главният финансов директор, отговарящ и за растежа, Хармит Синг.

Тъй като потребителите сега купуват повече подходящи за офиса дрехи и панталони, различни от деним, анализаторите сигнализират за несигурност около търсенето на деним в краткосрочен план.

Почти 40% от приходите на Levi за 2022 г. са дошли от категории отвъд дънки, включително клинове, рокли, обувки и аксесоари, каза главният изпълнителен директор Чип Берг пред инвеститори в разговор след представянето на отчета.

„Те изглеждат много бичи настроени по отношение на числата си за годината, но трябва да кажа, че Levi е един от топ брандовете, продуктът им е много добър... и е бранд, към който клиентите ще се завръщат, ако пазаруват“, казва анализаторът на Jane Hali & Associates Джесика Рамирез.

Levi очаква нетни приходи между 6,3 млрд. и 6,4 млрд. долара за фискалната 2023 г. спрямо оценка на Refinitiv от 6,27 млрд. долара.

Прогнозата на компанията е за годишна коригирана печалба между 1,30 и 1,40 долара за акция, което съответства на очакванията на анализаторите.

Приходите на Levi за четвъртото тримесечие са спаднали с 6% до 1,59 млрд. долара, но са над отминали оценки за 1,57 млрд. долара. Коригираната печалба от 34 цента също е над очакванията за 29 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 26.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още