IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Superdry планира да слезе от Лондонската фондова борса

Компанията се стреми да изпълни радикален план за преструктуриране

17:12 | 16.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Британската модна верига Superdry планира да слезе от Лондонската фондова борса, докато се опитва да изпълни радикален план за преструктуриране, пише Bloomberg.

Компанията, която стана особено популярна след 2000 г. със своите блузи с удебелени букви, каза, че слизането от борсата, набирането на повече средства и прилагането на програмата за намаляване на някои наеми на магазини в Обединеното кралство и плащанията, дължими на местните власти, ще ѝ помогнат да съживи основния си бизнес.

Цената на акциите на Superdry се понижи с близо 35% преди началото на борсовия ден в Лондон, преди да свие леко спада. През последната година стойността на книжата на компанията отстъпи с 94%.

Търговецът на дребно иска да генерира до 10 млн. паунда (12,4 млн. долара) чрез набирането на капитал, като част от спасителния си план, и ще намали наемите на 39 от магазините си в Обединеното кралство, сочи изявлението.

Кредиторите Hilco Capital и Bantry Bay Capital се съгласиха с плана за преструктуриране, който ще постави бизнеса „на правилната основа, за да осигури дългосрочното му бъдеще след период на безпрецедентни предизвикателства“, коментира основателят и главен изпълнителен директор Джулиан Дънкертън.

Superdry предупреди, че ако предложението, което не засяга доставчици или наемодатели извън Великобритания, не бъде одобрено, няма да има друг избор, освен да обмисли производство по несъстоятелност.

Търговецът на дребно се сблъска с нарастваща загуба заради по-слабите си продажби, което остави компанията с пазарна стойност под 8 млн. паунда. Superdry има над 3000 служители по света, 200 физически магазина и 350 франчайзополучатели, както и лицензополучатели. Не е планирано затваряне на магазини във Великобритания, въпреки че ако наемодателите не са съгласни да намалят наемите, е възможно да се стигне до затваряне на обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 16.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още