IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият директор на Airbus се прехвърля в SAP

Доминик Асам работи в Airbus от 2019 г.

11:53 | 31.08.22 г.
Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg
Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Финансовият директор на Airbus Доминик Асам ще напусне компанията, за да поеме същата роля в германската софтуерна група SAP от март 2023 г., обявиха двете фирми, цитирани от Ройтерс.

53-годишният Асам се присъединява към Airbus през 2019 г., след като от 2011 г. работи за германския производител на чипове Infineon като главен финансов директор.

„Надявам се да поддържаме тясна връзка с Airbus след преминаването в новата ми роля в SAP, за да задълбоча още повече силната връзка между двете компании“, коментира Асам.

Airbus твърди, че работи по намирането на човек за позицията.

Германският разработчик на бизнес софтуер SAP през март сподели, че финансовият му директор Лука Мучи, който прекара в компанията повече от 25 години, ще се оттегли в края на март 2023 г.

„Доминик Асам е добре подготвен и опитен лидер в глобалните финанси и технологии и благодарение на това е правилният човек, който да продължи да подкрепя успешната облачна трансформация на SAP”, обяви председателят на надзорния съвет на SAP Хасо Платнер.

През юли SAP сви прогнозата си за 2022 г. и вече очаква между 7,6 и 7,9 млрд. евро приходи, докато по-рано очакваше между 7,8 млрд. и 8,25 млрд. евро. Компанията посочи разходите, свързани с войната в Украйна, като причина за промяната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още