IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще наеме 150 хил. души за празничния сезон

Същевременно компанията се сблъсква с по-слаби продажби след пандемията

18:20 | 07.10.22 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията за електронна търговия Amazon планира да наеме 150 хил. души в рамките на годишната си кампания за привличане на кадри, за да отговори на търсенето по време на празничния сезон за пазаруване, пише Wall Street Journal.

Целта за броя наети служители е същата като миналогодишната и е обявена в момент, в койго гигантът се бори с по-слаби продажби. Компанията търси служители за своята мрежа от складове в Съединените щати, която е отговорна за сортирането, пакетирането и доставянето на продукти.

Amazon твърди, че ще наема както на пълен работен ден, така и ще търси сезонни работници и такива на половин работен ден. Сезонните служители за празниците обикновено остават на работа до края на годината.

Компанията е изправена пред предизвикателен край на тази година. Тя се нуждае от хора, които да ѝ помогнат в най-натовареното време от годината, докато се напасва към забавящото се търсене след скока на пазаруването по време на пандемията.

Миналата седмица Amazon каза, че ще увеличи средната начална заплата на служителите на първа линия в складовете от 18 на 19 долара на час. Освен това инвестира стотици милиони долари, за да повиши заплатите и други възнаграждения на служителите, които доставят пакетите. Както миналата година, нуждата на Amazon от работници се сблъсква с ограничения пазар на труда.

Въпреки че броят на служителите ще бъде увеличен за празниците, Amazon търси начини да свие разходите си в отговор на по-слабите продажби. Тя спря наемането на кадри за корпоративните си звена до края на годината в цялото си подразделение за търговия на дребно.

Освен това Amazon забави процеса по отваряне на нови складове, включително затваря звена, отказва се напълно или отлага откриването на десетки складове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 07.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още