IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft ще съкрати стотици служители

Компанията се разделя с 13% от работната си сила

18:41 | 03.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията за споделено пътуване Lyft ще съкрати 13% от работната си сила, или 683 служители в рамките на най-новия си опит за съкращаване на разходи, целящ справяне с отслабващата икономика, предава Ройтерс.

Докато най-високата от десетилетия инфлация засяга потребителските разходи и тласка нагоре разходите на бизнеса, компаниите в различни сектори съкращават работни места и свиват операциите си, за да опазят печалбата си.

Най-новият ход на Lyft се очаква да доведе до такса в размер между 27 млн. и 32 млн. долара през четвъртото тримесечие. Той следва спирането на процеса по наемане на кадри по-рано тази година и отстраняването на 60 работни позиции през юли.

Компанията, която трябва да обяви финансовия си отчет за третото тримесечие в понеделник, твърди, че съкращенията няма да повлияят на по-рано обявената прогноза за периода.

„Обявеното съкращение на работна сила е проактивна стъпка, част от годишното планиране, за да се уверим, че компанията е подготвена за ускоряване на работата си и генерирането на силни бизнес резултати през четвъртото тримесечие на 2022 г. и през 2023 г.“, посочва Lyft.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 03.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още