IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba представи нов генератор на изображения с изкуствен интелект

Генераторът на изображения ще се конкурира с други сходни програми

13:38 | 07.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Becker/Getty Images
Снимка: David Becker/Getty Images

Китайската компания за електронна търговия Alibaba обяви в петък генератор на изображения с изкуствен интелект (ИИ), първоначално достъпен за корпоративни клиенти в бета версия, докато разширява своите предложения в бързо развиващия се ИИ сектор, предава Ройтерс.

Генераторът на изображения, наречен Tongyi Wanxiang, ще се конкурира с DALL-E на OpenAI и Midjourney на Midjourney - и двете компании с централа в САЩ, които си спечелиха много последователи по целия свят.

Alibaba Cloud, наскоро създаден след мащабно преструктуриране, което раздели китайската технологична компания на шест подразделения, пусна и текстов генератор, подобен на ChatGPT. Генераторът с името Tongyi Qianwen беше представен през април.

Няколко други големи китайски технологични компании също са в процес на разработване на продукти и услуги с изкуствен интелект след големия успех на чатбота ChatGPT на OpenAI. McKinsey изчислява, че генеративният изкуствен интелект може в крайна сметка да увеличава стойността на световната икономика с 7,3 трлн. долара всяка година.

Технологичните компании Baidu Inc и SenseTime Group Inc също наскоро представиха генератори на изображения с изкуствен интелект, въпреки че този вид услуги все още не са получили регулаторно одобрение за широко разпространение в Китай.

Alibaba Cloud също така пусна и ModelScopeGPT - инструмент, използващ изкуствен интелект за разработчици.

Генераторът на изображения Tongyi Wanxiang, който грубо преведен означава "истина от десетки хиляди снимки", беше представен на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 07.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още