IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fortinet сви прогнозата си заради по-слабите IT разходи на бизнеса

Цената на акциите на компанията за киберсигурност спадна със 17% след излизането на отчета

14:25 | 04.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за киберсигурност Fortinet сви прогнозата за годишните си приходи, след като разходите на копоративните клиенти са останали затегнати предвид икономическите сътресения. Новината изпрати цената на акциите на фирмата със 17% надолу по време на следборсовата търговия в четвъртък, предава Ройтерс.

Сега Fortinet очаква годишни приходи между 5,35 млрд. и 5,45 млрд. долара спрямо по-ранна прогноза за между 5,43 млрд. до 5,49 млрд. долара.

Упоритата инфлация и нарастването на разходите по заемите накараха редица компании да свият разходите си за информационни технологии.

Докато клиентите се насочват към по-дългосрочни инвестиции, краткосрочният растеж на приходите на Fortinet продължава да е засегнат. Същевременно компанията се бори с конкуренцията на по-големи играчи като Palo Alto Networks.

Оперативният марж на Fortinet също се оказа под натиск от по-голямото наемане на кадри с цел подсилване на маркетинга и продажбите. Fortinet очаква оперативен марж от 25,25% до 26,25% спрямо 27,3% за 2022 г.

Компанията отчете 1,29 млрд. общи приходи за второто тримесечие, като не успя да отговори на прогнозата за 1,30 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Коригираната ѝ печалба за периода е 38 цента на акция, което се оказа над очакваните 34 цента на акция.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 04.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още