IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Arm очаква над 20% ръст на приходите за следващата година

Бизнесът на компанията ще бъде подкрепен от бума на изкуствения интелект

13:18 | 08.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Arm очаква над 20% ръст на приходите за следващата година

Дизайнерът на чипове Arm Holdings заяви по време на роудшоуто си пред инвеститори, че очаква приходите му да нараснат с 11% през настоящата фискална година, а през фискалната 2025 г. – с около 24-26%, подкрепени от търсенето на чипове за центрове за данни и изкуствения интелект. Това твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Директори на Arm са съобщили прогнозата по време на разговорите си с инвеститори в Ню Йорк преди първичното публично предлагане на компанията, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментира въпроса. Компанията в момента е във фискалната си 2024 г., която завършва на 31 март 2024 г.

Гигантът, който е собственост на SoftBank Group, иска да набере 4,87 млрд. долара в рамките на IPO-то, което се очаква да стане най-голямото за тази година. Това как инвеститорите ще възприемат перспективите за растеж на Arm ще бъде ключово за определянето на това как ще бъде оценена Arm при листването.

Инвеститорите, които са присъствали на събитието, цитират главния изпълнителен директор Рене Хаас, който е казал, че увеличенията на цените са дали на компанията „най-големия скок, който е виждала в историята“.

Инвеститорите, които са пожелали да останат анонимни, споделят, че Хаас очаква силният растеж да продължи и през фискалната 2026 г., със 17-19% увеличение на приходите.

Представител на Arm е отказал да коментира.

Arm има коригиран марж на оперативната печалба от 29% за фискалната си 2023 г. и планира да го увеличи до 40% през първото тримесечие, показва презентацията, представена на инвеститорите. Компанията прогнозира оперативният ѝ марж да достигне 60% в дългосрочен план, посочват източниците.

Очаква се Arm да оцени публичното си предлагане на 13 септември, а търговията с акциите ѝ да започне на следващия ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 08.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още