IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боб Айгър: Не съжалявам, че се върнах да управлявам Disney

Прочутият главен изпълнителен директор на компанията каза, че все пак се е изправил пред "безброй предизвикателства"

08:00 | 29.11.23 г. 1
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър не съжалява за завръщането си начело на компанията миналата година, въпреки че след това се изправи пред „безброй предизвикателства“, пише Bloomberg.

„Не бих казал, че беше лесно, но никога не съм се съмнявал в решението да се върна, а връщането ми все още ме кара да се чувствам страхотно“, коментира Айгър.

Айгър, който се върна като главен изпълнителен директор преди година, след уволнението на избрания от него наследник на поста Боб Чапек, заяви, че компанията е приключила година на „поправяне на много неща“ и сега отново ще се върне към „изграждане“.

72-годишният директор също така реорганизира бизнеса, за да върне повече правомощия на лидерите на подразделенията, като шефа на телевизионните продукции Дейна Уолдън и председателя на ESPN Джими Питаро.

Питаро коментира, че компанията работи за пускането на версия на ESPN директно до потребителите през 2025 г.

„В момента сме на пазара и правим проучвания“, посочва той. „Разглеждаме неща като конкретно време, неща като ценови нива“.

Айгър също така предположи, че компанията може да продаде традиционни телевизионни мрежи като ABC, макар че Уолдън твърди, че тези канали са ключови части от бизнеса, защото могат да работят съвместно със стрийминг услугите на компанията Hulu и Disney+.

„Това, което открихме, е, че нашите линейни канали са много дълбоко вградени в нашата стрийминг стратегия“, коментира тя, визирайки риалити шоуто „The Golden Bachelor”, излъчвано по ABC, а по-късно достъпно и в Hulu.

Лидерът на бизнеса с тематични паркове Джош Д‘Амаро отбеляза скорошната новина, че компанията възнамерява да инвестира 60 млрд. долара в своите курорти през следващите 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 29.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
cyclop
преди 5 месеца
Ти май не го управляваш, а го унищожаваш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още