IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney ще поеме пълен контрол над Hulu

Гигантът придобива последната една трета от стрийминг платформата

21:12 | 02.11.23 г.
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Гигантът в сферата на развлеченията Walt Disney обяви, че е сключил споразумение за придобиването на дела от една трета от стрийминг услугата Hulu, който досега принадлежеше на Comcast, пише CNBC. Ходът беше очакван отдавна, допълва медията.

Disney заяви, че ще плати на NBCUniversal на Comcast 8,61 млрд. долара до 1 декември, което отразява гарантираната минимална стойност от 27,5 млрд. долара за стрийминг услугата, за която двете страни се споразумяха през 2019 г. Тази сделка е свързана с покупката на развлекателните активи на Fox от страна на Disney, която тогава ѝ донесе две трети от Hulu.

Disney ще плати повече на база на стойността на акциите на Hulu към 30 септември.

„Очакваме с нетърпение процеса на оценка и определянето на справедливата пазарна стойност на Hulu, която очакваме да отразява изключителната стойност на бизнеса“, заяви Comcast.

След тази сделка гигантът ще притежава цялата стрийминг услуга, която прибавя окончателно към портфолиото си.

През август главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър каза на инвеститорите, че компанията предоставя богатото съдържание на Hulu на абонатите на своите пакетни предложения, като е все по-близо до създаването на едно приложение в САЩ, което комбинира развлекателните приложения на Hulu със съдържание от други марки и франчайзи на Disney.

Hulu имаше 48,3 млн. абонати към края на третото фискално тримесечие на Disney в сравнение с 28 млн. плащащи абонати на стрийминг услугата Peacock на Comcast към края на третото тримесечие на компанията, пише Ройтерс. Disney+ имаше 146,1 млн. абонати по света в края на третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още