IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney обмисля обединяването на трите си стрийминг услуги в една

Компанията може да предложи Hulu, ESPN+ и Disney+ в обща платформа

12:19 | 15.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Чапек заяви, че компанията евентуално може да обедини всичките си стрийминг продукти в един – в приложението Disney+, като може да свърже услугата по-тясно с бизнеса с тематични паркове, пише Wall Street Journal.

На конференция за инвеститори, организирана от Goldman Sachs, Чапек заяви, че „има малко потребителско припокриване“ при стрийминг клиентите, които искат да преминат от фоксуираното семейно и франчайз съдържание на Disney в Disney+ и общото развлекателно съдържание на Hulu или спортното в приложението ESPN+.

Зрителите трябва да прехвърлят между различни приложения на своите смартфони, телевизори и други устройства, за да гледат съдържание от всяка от услугите. Поставянето на трите платформи под една обща шапка ще намали този конфликт, твърди изпълнителният директор на Disney. Компанията вече е експериментирала с такъв модел в Европа, където стрийминг брандът Star, който включва много предавания, излъчвани и по Hulu, вече е част от Disney+.

За да интегрира Hulu в едно общо приложение, Disney трябва да има пълната собственост върху услугата, но една трета от нея в момента се държи от NBCUniversal на Comcast, посочва Чапек. Съгласно споразумение от 2019 г. Disney има правото да поиска продажбата на дела на Comcast на справедлива пазарна цена, но от 2024 г., с минимална оценка от 27,5 млрд. долара за цялата услуга. Comcast пък може да изиска Disney да купи дела ѝ.

Други медийни компании също се опитват да опростят своите предложения. Warner Bros. Discovery заяви, че ще комбинира услугата Discovery+ с HBO Max. Paramount Global обмисля спирането на стрийминг услугата си Showtime и да слее съдържанието ѝ с това на Paramount+, писа по-рано тази седмица Wall Street Journal.

През август инвеститорът активист Даниел Льоб обяви, че хедж фондът му Third Point е подновил дела си в Disney. В писмо до Чапек той настоява за редица промени в компанията, включително за започване на преговори за изкупуване на дела на Comcast от Hulu по-рано от крайния срок през 2024 г., дори ако това означава плащане на малка премия.

„Вярвам, че трябва да поемем пълна собственост върху Hulu, за да интегрираме услугата в Disney+”, коментира Чапек. „Ще се радваме да направим това по-рано“.

Едно от големите предизвикателства е двете компании да се споразумеят за оценката на Hulu. В коментарите си на същата конференция главният изпълнителен директор на Comcast Брайън Робъртс заяви, че стойността на Hulu ще бъде базирана на това какво наддаващите са готови да платят за компанията, ако бъде обявен търг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 15.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още